Sale!

SMART регрутација

2,990 ден

Description

Во време кога потребата за таленти е зголемена и кога борбата за привлекување таленти е немилострдна, компаниите се натпреваруваат повеќе од било кога.

Нашиот пристап во организирањето на процесот на регрутирање, интервјуирање и селекција на најдобрите кандидати никогаш не бил толку важен како што е денес.

Во дизајнот на тренингот се користени искуствата од процесот на регрутација кај некои од нашите најголеми клиенти, познати светски брендови.

По успешно завршување на овој тренинг, учесникот ќе може да:

  1. Интервјуира и проценува кандидати за работни позиции според критериуми
  2. Врши ‘скрининг’ на CV-јата на кандидатите со користење на критериуми за селекција за соодветното работно место
  3. Евалуира и групира кандидати според компетенции и
  4. Структурира и организира ефективни интервјуа
  5. Припреми и испорача прецизни прашања и одговори
  6. Се припреми за првата фаза од интервјуто за селекција и да креира вистински прв впечаток, вклученост, ангажман и импресивно искуство на кандидатот
  7. Ги убеди кандидатите дека компанијата е одлично место за работа
  8. Им даде позитивен и конструктивен фидбек на кандидатите
  9. Ефикасно ги планира, сумира и затвори интервјуата

Тренингот е многу интерактивен, преку соодветни вежби постигнуваме искуствено учење на учесниците, ги тераме да размислуваат и да ги извадат сите мисли, идеи, препораки и критики за моменталното работење во секторот за човечки ресурси.

Сите вежби се крајно практични и применливи во пракса, со што учесниците дел од усвоеното знаење веднаш ќе можат да го применат и да очекуваат позитивни резултати.

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SMART регрутација”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Designed by © Triple I Lab. All rights reserved.