Во време кога потребата за таленти е зголемена и кога борбата за привлекување таленти е немилострдна, компаниите се натпреваруваат повеќе од било кога.

 

Нашиот пристап во организирањето на процесот на регрутирање, интервјуирање и селекција на најдобрите кандидати никогаш не бил толку важен како што е денес.

По успешно завршување на овој тренинг, учесникот ќе може да:

 • Интервјуира и проценува кандидати за работни позиции според критериуми
 • Врши ‘скрининг’ на CV-јата на кандидатите со користење на критериуми за селекција за соодветното работно место
 • Евалуира и групира кандидати според компетенции и
 • Структурира и организира ефективни интервјуа
 • Припреми и испорача прецизни прашања и одговори
 • Се припреми за првата фаза од интервјуто за селекција и да креира вистински прв впечаток, вклученост, ангажман и импресивно искуство на кандидатот
 • Ги убеди кандидатите дека компанијата е одлично место за работа
 • Им даде позитивен и конструктивен фидбек на кандидатите
 • Ефикасно ги планира, сумира и затвори интервјуата

Тренингот е многу интерактивен, преку соодветни вежби постигнуваме искуствено учење на учесниците, ги тераме да размислуваат и да ги извадат сите мисли, идеи, препораки и критики за моменталното работење во секторот за човечки ресурси.

Сите вежби се крајно практични и применливи во пракса, со што учесниците дел од усвоеното знаење веднаш ќе можат да го применат и да очекуваат позитивни резултати.

Course Batches

Course Curriculum

Модул 1 - Опис на моделот SMART регрутирање
Трошоци од неефикасниот процес на регрутирање
Бенефити од користењето на структуриран процес и скрининг критериуми
Современи извори за ефикасно пронаоѓање и регрутирање таленти
Примена на G.R.O.W. моделот за дефинирање на очекувањата од процесот

Course Reviews

N.A

ratings
 • 5 stars0
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0

No Reviews found for this course.

TAKE THIS COURSE
 • 2,990 ден
 • 90 Days
 • Course Badge
 • Course Certificate
 • Wishlist
0 STUDENTS ENROLLED

  Напредно пребарување

  Designed by © Triple I Lab. All rights reserved.